iulie 3, 2021

Noul sistem de operare Windows 11 va fi disponibil pe computerele noi și pe computerele eligibile echipate cu cip TPM 2.0 “Trusted Platform Module”. Pentru a verifica compatibilitatea, Microsoft pune la dispozitie o aplicatie de verificare, accesând pagina Windows.com și descărca aplicația PC Health Check. Actualizarea gratuită va fi lansată pe computerele Windows 10 eligibile în perioada următoare, continuând și în 2022.

Odată cu noul Windows, Microsoft aduce pentru prima dată aplicații Android pe Windows. Astfel, începând din acest an, utilizatorii vor putea să descopere aplicații Android în Microsoft Store și să le descarce prin Amazon Appstore – spre exemplu, vor putea să înregistreze și să posteze un videoclip de pe TikTok, sau să folosească Khan Academy Kids pentru învățare virtuală chiar de pe computer.

Pentru IT, Windows 11 este construit pe fundația compatibilă Windows 10, astfel că noul Windows va putea fi implementat într-un mod similar cu versiunea actuală. Tranziția la Windows 11 va fi, așadar, ca o actualizare a Windows 10, iar experiențele de gestionare familiare pe care le avem la dispoziție astăzi – cum ar fi Microsoft Endpoint Manager, configurația cloud, Windows Update for Business și Autopilot – vor sprijini procesul de integrare a sistemului de operare Windows 11.

Pe Windows 11, noua funcție de Chat din Microsoft Teams va fi integrată în Taskbar, iar utilizatorii se vor putea conecta instantaneu prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele lor, de oriunde, indiferent de platformă sau dispozitiv, pe Windows, Android sau iOS. Mai mult, dacă persoana cu care încearcă să ia legătura nu a descărcat aplicația Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecțional. În Windows 11, compania Microsoft introduce Snap Layouts, Snap Groups și Desktops, instrumente care ușurează munca și sporesc capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan, prioritizând lucrurile importante. Acestea sunt funcții noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-și organizeze ferestrele de lucru și să-și optimizeze ecranul. În plus, prin intermediul funcției Desktops, aceștia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi după bunul plac – desktopuri pentru muncă, gaming sau școală.

 

Tags:

© 2020 Xhouse S.R.L. Toate drepturile sunt rezervate