noiembrie 9, 2021

Cum poţi să investeşti în criptomonede?

Aceasta este una dintre cele mai populare întrebări din domeniul investiţiilor, după ce piaţa monedelor digitale a ajuns la o capitalizare totală de 500 de miliarde de dolari.
Investiţia în criptomonede se poate face în două moduri: Cumpărarea unei criptomonede care a fost deja lansată sau investiţie în lansarea unei criptomonede noi – ICO (Initial Coin Offering).
În primul caz, investiţia se face prin intermediul exchange-urilor. Pentru a putea accesa un astfel de exchange, utilizatorul trebuie să îşi creeze un wallet ( portofel virtual), care poate fi accesat de către utilizator printr-un cod unic, denumit cheie privată. Unele platforme de exchange, la crearea wallet-ului cer o poză cu cartea de identitate, şi un selfie în care utilizatorul trebuie să ţină cardul bancar în mână, lăsând la vedere ultimele 4 cifre de pe card, pentru a dovedi că este al său. Nu toate platformele se conformează acestor reglementări.
După ce acest proces de identificare este complet, utilizatorii pot începe să cumpere monede cu bani fiat.
A doua variantă de investiţie, este cea într-o monedă digitală care urmează să se lanseze – procedură numită ICO (Initial Coin Offering).
ICO-urile reprezintă corespundentul IPO-urilor, utilizat pentru a strânge capital în vederea lansării unei noi monede digitale.

© 2020 Xhouse S.R.L. Toate drepturile sunt rezervate