iunie 24, 2022
Revoluția blockchain

Revoluția blockchain – felul în care tehnologia aflată la baza bitcoinului transformă banii, afacerile și lumea.

Ne aflăm într-un moment esențial al istoriei în care se pun bazale marilor schimbări care vor însemna viitorul nostru pe această planetă. Bitcoinul și blockhainul vor face parte din acest viitor, iar cartea de față îți va furniza toată informația de care ai nevoie pentru a înțelege ce sunt, cum funcționează și ce potențial enorm au de a schimba complet lumea de mâine.
Vorbim despre un internet al valorii sau al banilor devenit posibil odată cu blockchain care ne permite să trimitem bani direct și în siguranță de la unii la alții fără să trecem printr-o bancă, companie de credit sau PayPal. Dar blockchain, denumit și tehnologia registrelor distribuite are și multe alte avantaje despre care autorul vorbește aici, el deschizând o multitudine de noi posibilități pentru mâine:
• Este descentralizat, iar eliminarea intermediarilor aduce cu sine numeroase beneficii;
• Este public;
• Mari corporații precum: Airbnb, Uber sau Lyft s-ar putea reinventa complet în viitor datorită blockchain, la fel ca și băncile, bursele de valori, companiile de asigurări, firmele de contabilitate, microcreditorii, rețelele de carduri de credit, agențiile imobiliare, etc.
• Serviciile financiare s-ar elibera din chingile vechilor instituții încurajând competiția și inovația;
• Industriile culturale s-ar reinventa, creatorii de valoare urmând a fi recompensați pentru valoarea creată;
• Ar putea opri această goană dementă spre o societate a supravegherii.
• Ar putea marca trecerea de la „big data” la „little data”;

Un alt aspect important este reinventarea serviciilor financiare.

Transferurile bancare sunt foarte complicate, fie că este vorba de consumatori persoane fizice și mai ales pentru persoanele juridice. Asta din cauza numeroșilor intermediari de care este nevoie pentru a fi realizate. Ele duc la pierderi inutile de bani, timp și oportunități.
Slăbiciunile serviciilor financiare actuale, învechite și ineficiente și ne oferă o imagine a modului în care acestea s-ar putea reinventa grație tehnologiei blockchain. Aceasta vine cu avantajul consturilor substanțial reduse, al vitezei mai mari, al riscurilor mai mici, etc. „Octetul de aur” te va elucida complet în ceea ce privește toate modalitățile în care s-ar putea transforma serviciile financiare. Tot aici vedem cum blockchain ar putea deveni interesant și pe Wall Street grație unor servicii precum blockchainul privat sau blockchainului pe bază de permisiune, sau ce implicații ar putea avea un Registru Global pentru contabilitate sau pentru domeniul auditului. Până și scorul de credit va fi reinventat datorită tehnologiei blockhain, ca și rolul brokerilor, de altfel, al bancherilor de investiții, al avocaților experți în valori mobiliare, precum și natura investițiilor sau a piețelor de predicție.

Tags:

© 2020 Xhouse S.R.L. Toate drepturile sunt rezervate